Just not acceptable.

"Men du har väl ändå sett någon Batman-film?"
"Johanna, jag har ju sagt att jag inte tittar på tecknade filmer!"
... NOT ACCEPTABLE. JOHANNA TO THE RESCUE. TOMORROW. 15! SOMEONES LIFE WILL CHANGE FOREVER!
(jag borde ha en hero-mood sminley. But I donät)

New Category! 1001, starting with: 50/50

"1001 filmer du måste se innan du dör" är en av mina tjockaste böcker i min bokhylla, trots tjockleken så är den föga intressant. Jag tvivlar inte en sekund på att gamla filmer är bra, men är dem verkligen så bra? Och, var tusan ska jag få tag på alla? Jag tycker att vissa filmer inte måste vara mästerverk för att vara med, men dem ska lämna intryck, beröra en. Eftersom det är många filmer som inte gör det i boken (jag har sett 89 om jag minns rätt, jag har sett runt 1010 filmer i mitt liv) så skapar jag en kategori med de filmer jag tycker gör sig förtjänta att vara med i "1001 filmer du måste se innan du dör - wacko style"! Och vi börjar med.... 50/50!


50/50


50/50 är en dramakomedi. Vår huvudkaraktär Adam (Joseph Gordon-Levitt) får veta på att han har en udda form av cancer. I sin tillvaro så finns han goda vän, flickvän, mor och genom sin sjukdom så träffar han nya människor. Alla hanterar beskedet på olika sätt och Adam ska försöka överleva både sjukdomen och alla känslor han bemöts av.

Okej, var ett tag sedan jag såg denna så min intro är inte den bästa (sedan är jag inte den bästa på att skriva heller but howdie!) men jag kommer ihåg den! Skratten, tårarna och ögon som inte kunde slitas från rutan! Denna gick tyvärr inte upp på bio i Sverige, så fick se den hemma istället. Detta är en annorlunda typ av Feel-good film. Jag tycker verkligen att alla gör en helt enastående roll i sina karaktärer. Förutom psykologen (känd som bitch från Twilight - Anna Kendrick), tycker inte kemin mellan henne och Gordon-Levitt var där. Angelica Houston som jobbig mor och Seth Rogers som stöttande vän var underbara. Den är lågmäld och känns verkligen äkta, att detta kan vara baserats på en verklig historia.

Denna film får äran att bli den första i denna nya kategori för den är underhållande, berörande och minnesvärd. Så... Se den!

Don't cry, come to me with your troubles instead.

I'm in love again.