Marathon #2 Eden of the East

Eden of the East toppade bland vårens serie, men jag väntade och marathonade serien!



Så allting börjar i New York när Saki Morimi stöter på en mystisk, naken filur. Denne excentriske man går under namnet Akira Takizawa och har inget minne, allt han äger är en mobil med några biljoner yen på. Ju mer han försöker klura ut om sitt förflutna desto konstigare blir det. Vad har han med att göra med 20 000 försvunna japaner och missilattackerna på Japan? Och varför är han en av de utvalda till att rädda Japan?

Eden of the East är chockerande bra. En riktig tankeställare man inte har fått sedan Death note. Med så mycket makt, hur ska man kunna hantera den rätt, och vad är egentligen rätt och fel? Att offra några men rädda landet? Eden of the East tar hand om dessa djupa filosofiska frågor väldigt bra, med ett inslag av humor ibland så den inte blir alltför mörkt. Animationen, vilket är det bästa man har sätt på länge, är det bara att sitta tillbaka och njuta av. Det härligaste är att varje avsnitt för en framåt, en pusselbit närmare till att lösa det hela. Nu ser man bara fram emot filmerna som kommer i november. Oj, jag tror jag glömde nämna det ni alla undrade: Yes, there is romance!!

Ds. Bara 11 avsnitt. Går snabbt och kan ses om och om igen!

Eden of the East -

The blood, the flood and then where it should be pain there was only darkness

Idag... jag vet inte. Jag hade mycket tid till att tänka. Vilket jag inte gillar så mycket. Jag gillar när jag ligger i min säng och tänker på alla de fantastiska sakerna som aldrig kommer hända mig. Men att tänka, verkligen tänka, gör mig deprimerad. Att se verkligheten i ögonen, bita i det sura äpplet och sedan, bara fortsätta sådär. Som om allting är normalt, men det är det inte! Upprörande. Ungdomens år. Och sedan? I don't know. En dag kommer vi alla segla ned för floden Styx så spelar det egentligen någon roll?

Nr.2 ftw!

Buzzer Beat - ep.7



Well, I’m off to Boston now and I just want you to know, that I saw you and Riko together. But I believe in you. Believe. Well then. I’m off!

...Translated into:

 I saw you and my girlfriend together and just because I’m in Boston you’re not going to touch her! Asshole. I’ll be watching you!

Att läsa mellan raderna är så kul! :3

Inside the depths of darkness light is revived

Första skoldagen, klev upp tidigt och åt frukost inklusive vattenmelon. Fixade rosetten också, som när jag i Japan på något mystiskt sätt alltid hamnade på lodrät sida, måste varit någonting med gravitationen där borta. Annars svassade jag omkring i min skoluniformsstyrsel jag kom på igår jag kunde ha. varför inte tänkt på det tidigare. Varför inte ha det på konvent (jag ej ha varit på). Höhö. I'm so clever.

Idag i skolan läste jag (ögnade igenom) en dejtingbok. Vilket inte var vidare mycket till hjälp. Inte för jag vet varför jag behöver hjälp. För jag tror på det här jag tappar näsduken, kille tar upp och sedan är det pladask. Jag är bara hopplös. Men jag gillar det. Jag ser framemot mina 40 katter.


The Imaginarium of Doctor Parnassus



Rysningar går igenom hela kroppen. Terry Gilliam och Johnny Depp återförenas ännu en gång, lite som Burton och Deppan tillsammans. Detta kan bara inte slå fel. Och sedan, Heath Ledgers sista film. ♥

Buzzer Beat - ep.5


%&#/(!+!)~~~~ ♥♥ ♥kyaaa~

Buzzer Beat ligger på toppen av de bästa japanska dramorna. I just want mooore~



Marathon #1 Sousei no Aquarion


Took you long enough!

Så, ännu en gång blev jag lurad av ordet Romance. Det såg lovande ut, de två första avsnitten och sedan föll det pladask! Det blev inte bra igen förräns de sista typ 5 avsnitten >_>. Det var typ mer än 10 huvudkaraktärer vars ens sanna jag förblev ett mysterium, han var bara där för att vara allmänt cool och sen var det bara 3 som ingjorde något syfte. Vilket gjorde att man bara blev irriterad och störd på dem. Men handlingen var nog värre.

Monster som dyker upp då och då och kidnappar människor. Och vad gör vi. Inget. INGET! vi bara chillar som vanligt och låter dem ta våra nära och kära, det finns bara ett vapen som kan stoppa det (fast i slutet fanns det asmånga, wtf?) så det funkar inte så bra. Och the bad guys, ja, dem snackade lite oförståligt sedan dog dem? Tror jag. Det var skumt. Fastän jag var koncentrerad till mitt yttersta när jag kollade denna. Så... nej. Besviken. det är allt jag är nu.

Sousei no Aquarion -= FAIL (except the romance part, if you're a fangirl who'll do anything for romance, then you can watch it. Or a mechalover. )

Because in the end there's only one road to choose

Mål med livet. Drömmar man har. Vad är egentligen skillnaden, vad är det man ska satsa på? Att komma i mål, njuta av spelets gång helt enkelt eller att göra allt i sin makt för att vinna? Hur ska man kunna veta vad som i slutändan kommer göra en lycklig? Igår talade jag med Jessica. Idag med Shannon. Och sedan har vi Sverige. Och sedan finns lilla jag. Som druknar i ångest. Därför skiter jag i det. Och siktar på mitt andra mål här i livet. Att sitta i publiken till the Jerry Springer show. Dagen är ung, Natten är förbi. I shall take my leave.


The living corpse - yet, not a zombie


The last time we saw each other we were 17... *sniffsniff*

Idag hände det. Jag vann inte en miljon (fastän jag vann typ 20kr häromdan!). Jess loggade in på MSN! Så, plugg. Nya Zeeland? Jag ska i alla fall vara lite seriös och skicka in ett mail med lite frågor, Jess skulle ringa och fråga om sportstipendier. Jag måste bara börja skriva på mejlet... kan göra det imorgon till matchen! Och som alltid när jag talar med Jess så kommer det sorgliga faktumet upp... 19 år... utan pojkvänner! Why do you always remind me?! Att vi gick miste om the cute guy next to me eller Mr. I like to smile a lot. Damn them. For not being brave enough to ask us out. Damn them all. Damn them all. Jag hade lite mer djupa funderingar. Om detta med kärlek. Men nu orkar jag inte ge mig in på det. Nu ska vi se... Dear sirs....


The Happening

 

Photobucket

 

 

Det är en vanlig dag i Central park, New York. Men plötsligt tycks världen stannas upp och inom loppet av några sekunder så börjar folk ta självmord. Elliot och hans fru bor i Philadelphia och bestämmer sig för att fly tillsammans med deras vänner. Men på vägen så stannar deras tåg upp och de har förlorat all kontakt med omvärlden. Terrorister, utomjordingar, ingen vet orsaken. Elliot och hans grupp fortsätter att fly ifrån det okända samtidigt som de försöker luska ut vad som egentligen händer, varför folk egentligen tar självmord utan anledning.

 

M. Night Shyamalan har gjort några riktiga mästerverk och floppar förut, den här hamnar dock någonstans i mitten. Skådespeleriet var ganska platt med tafatta dialoger men allt annat i filmen stämde. Filmningen, fotona och framför allt musiken som gjorde att rysningarna for igenom kroppen ständigt. Man satt på helspänn filmen igenom och rös av det fruktansvärda. Vissa scener etsar fast sig i minnet och är så bisarra och hemska att man har svårt att titta på dem, men de är ju så underbart hemska.

 

Det var länge sedan en sådan här nagelbitare släpptes och den var en riktigt njutning att se. Filmer om ett osynligt hot biter sig alltid fast för ovetskap är något av det värsta som finns. Och är det något M. Night Shyamalan är bra på så är det att veta människans rädslor.

 

The Happening -


Even though so much time had passed, the light was still far away.

Nu sitter jag här. Och ska inte berätta om min dröm när jag, min syster och Ingvar Oldsberg (På spåren mannen) skulle rädda världen. Den är alltför komplicerad. Inte mycket att säga där. Istället kan jag säga att just nu sitter jag här och njuter, av mina trötta armar, mina spagettiben som bara skriker efter sängen. Träning, match och jobbat stenhårt tills idag. Eller, jag har träning imorgon med men då blir det lite nöje också. För Yoshia kommer! Yatta! Men då blir det tidig morgon. Och ingen anime-night som jag hade tänkt mig, men det är nog kroppen bara tacksam för! Så yeah, nu går jag, Simon och Timmy och lägger oss.


死なないで, エース!



Epic AMV. But... Have to resist the sudden urge to watch One Piece... can't... too exciting... need to... POKE!

Efter 00.00 = Poketime on the chinchillor >:]