The Happening

 

Photobucket

 

 

Det är en vanlig dag i Central park, New York. Men plötsligt tycks världen stannas upp och inom loppet av några sekunder så börjar folk ta självmord. Elliot och hans fru bor i Philadelphia och bestämmer sig för att fly tillsammans med deras vänner. Men på vägen så stannar deras tåg upp och de har förlorat all kontakt med omvärlden. Terrorister, utomjordingar, ingen vet orsaken. Elliot och hans grupp fortsätter att fly ifrån det okända samtidigt som de försöker luska ut vad som egentligen händer, varför folk egentligen tar självmord utan anledning.

 

M. Night Shyamalan har gjort några riktiga mästerverk och floppar förut, den här hamnar dock någonstans i mitten. Skådespeleriet var ganska platt med tafatta dialoger men allt annat i filmen stämde. Filmningen, fotona och framför allt musiken som gjorde att rysningarna for igenom kroppen ständigt. Man satt på helspänn filmen igenom och rös av det fruktansvärda. Vissa scener etsar fast sig i minnet och är så bisarra och hemska att man har svårt att titta på dem, men de är ju så underbart hemska.

 

Det var länge sedan en sådan här nagelbitare släpptes och den var en riktigt njutning att se. Filmer om ett osynligt hot biter sig alltid fast för ovetskap är något av det värsta som finns. Och är det något M. Night Shyamalan är bra på så är det att veta människans rädslor.

 

The Happening -


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback