WALL -E

I en framtid då jorden är täckt av sopor så finns det en liten hjälte som städar upp jorden, dag efter dag – Wall-E. Wall-E är en robot vars syfte är att städa upp jorden, alla andra robotar har slutat fungera och synen till mänskligt liv syns inte till. En dag så landar en rymdfärja på planeten och Wall-E träffar roboten Eve. Tillsammans med Eve så åker Wall-E ut på ett riktigt äventyr som kommer skrivas ned i historieböckerna!


Wall-E toppar IMDBs lista på animerade filmer och jag har svårt att förstå varför. Ja, den var mysig och trevlig – utomordentligt animerad – men speciell? Jag skulle säga nej. I ett försök att visa hur mänskligheten kan komma att se ut om vi fortsätter konsumera och blir allt mindre mänskliga så tycker jag inte att den håller. Det fanns allt för många lösa trådar som fick en att fundera. De var inte vana vid berörning – men barn fanns som de brydde sig om på ett kärleksfullt sätt? De gick aldrig – men de kan om de vill! Det är en fin historia, ja, men alltför många löshål för att den ska fungera.


Det som gör Wall-E så mysig är Eve och Wall-E, två mycket annorlunda robotar som tillsammans hjälper varandra och blir till bättre robotar. Att hitta en vänskap fastän de båda två är så annorlunda, och en förståelse för varandra, det är vad filmen är för mig. Inte något dolt budskap om jordens undergång eller människors fördärv. Då det är alldeles för mycket sådant här så får filmen en trevlig trea av mig i betyg!