Alla mina systrar - Judith Lennox

Photobucket

Det är i början av 1900-talet och i staden Sheffield så lever den välbärgade familjen Maclise. Medans modern är sjuk så har fadern fullt upp med att uppfostra de tre sönerna och fyra systrarna. Som döttrar till Joshua Maclise har man väldigt stora krav på sig, vilket inte är enkelt allt leva upp till. Iris, som går på baler och får frieri på frieri men väntar ständigt på någonting bättre, Eva som drömmer om att bli konstnär och studier i London, tystlåtna Marianne som drömmer om den stora kärleken och Clemency, som inte har några särskilda planer och verkar bli den dotter som får stanna hemma och ta hand om den sjuka modern. Alla följer de deras drömmar, men de ändras sedan på grund av ödets nyck och att finna lyckan kan bli svårare än vad de tror.

Vi möter de fyra systrarna i deras hem i London och får sedan följa med dem när dem följer sina drömmar. Därför lever man boken utifrån väldigt många olika perspektiv och miljöer, allt utifrån Londons slumkvarter till paradisön Ceylon. Något de alla fyra systrarna söker efter är kärlek, men inte efter samma slags kärlek. Och frågan är, när vet man om det är kärlek eller inte? Och vilken sort ska man välja för att finna sin egen lycka? Den här boken går igenom många komplexa frågor, på ett väldigt enkelt sätt.

Vad boken speglar särskilt är familjelivet, hur olika man kan vara men ändå stå varandra så pass nära. Och hur det är att växa ifrån varandra, hålla kontakten. Vanligtvis så fastnar inte sådana här alldagliga böcker mig, men denna kändes verklig, som taget ur en riktig historia att man inte kunde undslippa att ryckas med i den. Även fast alla deras öden var väldigt intressanta så blev det lite för mycket på vissa håll och slutet kändes lite som om det kunde ha kommit tidigare. Annars kunde författaren ha fokuserat mera på dem andra historierna som hon verkade lägga lite åt sidan och inte fick det slut dem förtjänade.

Overall – Den var mysig att läsa och något jag gärna ser på film en dag.

Alla mina systrar -

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback