Shiawase no Soup wa Ikaga? 幸せのスープはいかが?

 

Shiawase no Soup wa ikaga? Är ett kort drama (två avsnitt) men dock så sevärt. Detta är lite annorlunda från de vanliga japanska dramorna då Japan samarbetar med Hong Kong och historien utspelar sig på båda platserna.

 

Tetsuya Tao åker till Hong Kong bara för att ta hand om en kompis katter, men sanningen är att han är rätt less på livet. Där möter han Mei Lan som hjälper till i sin morfars affär. Men sanningen är att affären är på gränsen till stängning om inte ett mirakel sker. Tetsuya bestämmer sig för att hjälpa Mei Lan och hennes morfar, men kommer han kunna hjälpa dem innan affären tvingar att stängas?

 

 

川渡温泉か?!

 

Denna serie är precis lagom lång och den tar upp hur dagens Japan ser ut, fast ur olika synvinklar. Narimiya Hiroki som spelar Tetsuya har jag alltid tyckt om då han är trovärdig i sitt skådespeleri och alltid är naturlig (vilket vissa japanska skådespelare har en tendens av att inte vara). Den är endast 1 timmme och 30 minuter vilket definitivt är värt att offras för att njuta av en historia om att ödet, förändring och acceptera nya vägar i livet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback